Crede în tine!

duminică, iulie 05, 2015

După o pauză destul de mare, revin cu o idee pentru voi. Acest îndemn, „Crede în tine!”, nu prea are valoare dacă nu vedem în profunzime puterea mesajului pe care îl transmite. Cea mai mare parte a obstacolelor peste care trebuie să trecem sunt în mintea noastră, obstacole care fie nu există, fie exită pentru că noi credem că există. Se spune că cu răbdarea treci marea, dar dacă ar fi după mine, aș reformula expresia în „cu voință treci marea”. Pentru că totul stă în voință, totul stă în ambiția de a reuși ce ți-ai propus. Orice vrei să faci, oriunde vrei să ajungi sau oricine vrei să devi poate deveni realitate dacă crezi din toate puterile în tine și în ceea ce vrei.
Acum ceva timp, aveam mai tot timpul în minte două expresii: „nu pot” sau „nu știu”. Dacă îl pui pe nu în față la tot ceea ce faci, o să îl găsești și în fața rezultatului pe care îl aștepți. Lenin spunea: „Dacă nu ştii, te învăţăm; dacă nu poţi, te ajutăm; iar dacă nu vrei, te obligăm.”, și chiar dacă acest citat ne poate duce cu gândul până la sinistru, este o gândire care noi o folosim în societate fără să ne dăm seama.
Dacă nu îți oferi nici o șansă, nu ai cum să reușești. Dacă nu te dăruiești activității pe care vrei să o desfășori, rezultatul va fi unul mediocru.
Crede în tine!

Articole Similare

0 comentarii