Cum arata un om frumos?

duminică, mai 28, 2017

V-ați întrebat vreodată de unde vine frumusețea unui om? Dacă este o chestie ereditară, sau pur întâmplătoare? Dar stați puțin să ne înțelegem... cred că sunteți de acord cu mine că există, de fapt, două tipuri de frumusețe, cea fizică și cea interioară.

Frumusețea fizică este dobândită prin naștere fiind un factor ereditar. Pe lângă asta mai poate fi dobândită prin operații, chirurgia plastică fiind din ce în ce mai accesibilă, prin tratamente cosmetice, machiaje, sport, un trai sănătos, etc. Dar pentru ca un om să fie frumos cu adevarat este suficient doar să îl cosmetizăm puțin? Cu siguranță nu! Frumusețea fizică este trecătoare și oricât am investi să o obținem, sau să o întreținem într-un final va dispărea. Poți arăta foarte bine pe exterior, dar dacă nu ești cel puțin la fel și pe interior, frumusețea pe care o ai nu valorează nici cât negru sub unghie.

Puțini sunt însă aceia care invesesc în frumusețea sufletească, care odată dobândită este mult mai ușor de păstrat și nici nu dispare odată cu vârsta. Nu trebuie sa fi bogat, nu trebuie să fi faimos, nici măcar cunoscut ca să fi un om frumos. Trebuie doar să fi un om cumpătat, un om săritor, blând, dornic de a face bine celor din jur și a oferi un zâmbet celui ce are nevoie.

Dar să vă dau un exemplu... enumerați-mi vă rog ultimele 5 câștigătoare ale Miss Univers? Sunt cele mai frumoase femei din lume; e chiar așa greu să ne amintim numele lor? 
Acum hai să gândim diferit... enumerați-mi 5 persoane care v-au ajutat în orice fel în ultimul an, persoane pe care puteți conta ori de câte ori aveti nevoie. 5 profesori de care vă amintiți cu drag și de la care ați avut ce învăța.


Vreau să mulțumesc pe această cale iubitei mele pentru ideea ei de a alege ca acest subiect pe care-l împărtășesc cu voi, care continuă să mă surprindă cu frumusețea ei în fiecare zi.

Adrian Tocaci

Articole Similare

0 comentarii