Cum sa alegi cadoul perfect?

miercuri, ianuarie 14, 2015

Cu siguranță ați fost puși în situația de a alege un cadou cuiva și poate nici în ultimul moment nu ați fost siguri pe voi că ați ales cadoul potrivit. De multe ori alegem cadouri care ne plac nouă, dar persoana căreia urmează să îi dăruim acel cadou, nici nu ar avea nevoie de acel obiect, sau poate nici nu este încântată de ceea ce a primit. Bineînțeles că cel în cauză nu va recunoaște niciodată că nu este încântat de cadoul tău, dar de ce să riști să îți investești banii într-un lucru care nu este pe placul persoanei care îl va primi? 

Există câteva reguli clare în funcție de care se alege un cadou, reguli care pot varia în funcție de eveniment, anotimp, vârstă, gusturile persoanei în cauză etc. De asemenea, poți alege ca și cadoul tău să fie un obiect care poate fi folosit o perioadă lungă de timp, sau ceva ce poate fi folosit pe moment. Poți alege ceva care să facă impresie, ceva amuzant, sau chiar un lucru util pentru o perioadă îndelungată. Ai o grămadă de posibilități de a alege un cadou perfect, dar trebuie să te hotărăști prima dată ce vrei să faci: să oferi ceva util, să oferi ceva ce poate aduce un zâmbet pe fața celui oferind ceva amuzant, sau să impresionezi persoana cu un gest fin, frumos, ceva ce nu se așteaptă.

Îmi aduc aminte că atunci când mi-am ținut majoratul am primit vreo șase seturi de bărbierit, aparate de ras, aftershave-uri, deodorante și parfumuri. Problema era că la 18 ani încă nu aveam barbă iar parfumurile și deodorantele le-am dat mai departe pentru că nu îmi plăcea mirosul lor... Foloseam altceva în acea perioadă. Cred că acestea sunt cele mai întâlnite cadouri pe care le poate primi un bărbat, deși poate eu eram mult mai impresionat dacă primeam o carte. Țin minte că am cumpărat și eu odată un săpun, un gel de duș și un deodorant, pe care le-am oferit cadou unei persoane, care dacă treceai pe lângă ea avea un miros insuportabil. Gestul meu nu a fost unul drăguț, dar am fost mulțumit de faptul că nu a mai mirosit câteva zile după aceea... 

Pentru a alege cadoul potrivit nu ai nevoie de un buget neapărat mare, mai degrabă ai nevoie de puțină imaginație. Nu cumpăra haine sau chestii care nu știi sigur că se potrivesc persoanei careia vrei să i le oferi. Nu cumpăra inele fetelor; este posibil ca gestul tău să fie interpretat greșit dacă ești băiat. Mult mai mult poți impresiona o fată cu o floare și o ciocolată, decât cu mai știu eu ce cadou. Dacă nu ai nici o idee ce să cumperi, o carte este întotdeauna cadoul perfect pentru oricine, la orice vârstă.
Poți cumpăra un aparat electrocasnic ca și cadou unui cuplu care s-au cununat, sau care s-au mutat la casă nouă, condiția fiind ca acel cuplu să nu dețină deja acel lucru, sau să aibă unul vechi iar tu să cumperi ceva nou. De altfel evită să cumperi produse contrafăcute, ceasuri, parfumuri, etc. Cel mai probabil oferind un asemenea cadou o să faci o impresie proastă. 

Sunt convins că un cadou făcut de tine (hand made) va fi mult mai plăcut de cineva decât ceva cumpărat, așa că poți scăpa ieftin și să fi făcut o impresie foarte bună prin acel cadou. Mulți oameni ar fi impresionați de un tablou cu propria poză. Puteți găsi pictori care fac portrete după poza model la prețuri de cativa zeci de lei. Totul este să vă folosiți imaginație pentru a dărui cadoul perfect.


Adrian Tocaci
Foto: fabricadeganduri.ro

Articole Similare

2 comentarii

  1. Mi-a plăcut ideea cu cartea, este un cadou perfect pentru oricine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este... este cadoul perfect pentru majoritatea ocaziilor care se ivesc, fie că o cunoști bine sau nu pe persoana căreia vrei să-i dai un cadou, o carte este cadoul perfect.

      Ștergere