Efectul de turma

duminică, ianuarie 18, 2015

Observ că tot mai multă lume este prinsă în această „capcană”, încercând să imite valorile propuse de alții, să copieze ce e în trend, fără să gândească prea mult, sau dacă se poate, să nu gândească deloc. În schimb, din ce în ce mai puțini sunt autentici. Acest fenomen social apare și din cauza că societatea nu are niște valori bine stabilite, permițând ca până și valorile pe care încă le mai are să se piardă. 

Recunosc că am fost și eu lovit de acest fenomen, când m-am apucat de fumat... toată lumea fuma, era ceva nou, ceva cool, trebuia să ma adaptez și eu. Și ăsta nu este singurul exemplu. Fumatul nu m-a ajutat cu nimic, niciodată. Nu mi-a făcut bine în nici un fel și am și plătit pentru asta. Dar măcar am fost și eu cool. 
Mai văd persoane care se îmbracă și se coafează ca Lady Gaga, spre exemplu, dar care nu își dau seama cât de „penal” arată, în adevăratul sens al cuvântului. Problema este ca Lady Gaga a ajuns unde a ajuns prin originalitate, aducând ceva nou, iar costumele de scenă sunt ferm convins că nu le poartă și pe stradă. Dar asta nu înseamnă că toate fetițele trebuie să poarte tocuri de 20 de cm rupându-și gâtul în gropile din asfalt și să se radă deasupra urechii, doar pentru că e la modă. Pe mine personal mă dezgustă. 

Dacă vreți să impresionați, faceti-o în felul vostru, nu mai copiați aspectele negative ale unora, doar ca să atrageți atenția. Cu siguranță veți fi mult mai apreciați dacă aduceți voi ceva nou, sau dacă tot copiați, copiați doar aspecte pozitive. Pe lângă asta, mai există și oameni ca mine, care au o plăcere deosebită să ironizeze în public persoanele care, pe lângă că nu își dau seama cât sunt de penibile, mai și semnalizează. Dar rămâneți așa! să avem și pe seama cui să ne amuzăm...



Articole Similare

0 comentarii