De ce să renunți la prejudecăți?

joi, septembrie 04, 2014

De cele mai multe ori, omul este ancorat în propriile prejudecăți atât de mult, încât îi vine din ce în ce mai greu să renunțe la ele. Totuși, există și oameni, care renunțând la prejudecăți și făcând ceea ce este contrar principiilor lor de viață, ajung să se adapteze unui alt mod de viață și să aibă succes în ceea ce fac și în relațiile cu ceilalți. 

Știm cu toții că expresia „așa știu eu că e bine” nu este întotdeauna corectă, ci, mai degrabă, este una relativă, depinzând de mai mulți factori: cultură, vârstă, sex, deschiderea față de nou, etc. Problema este că noi privim lucrurile doar din punctul nostru de vedere, fără să ne gândim că, de fapt, aceste prejudecăți ne fac să apărem în fața celorlalți ca niște oameni închiși la minte. Cu alte cuvinte, suntem conduși de propriile noastre prejudecăți. Există şi cazuri în care aparențele înșeală, cazuri în care lucrurile nu sunt tocmai ceea ce par, iar prejudecățile noastre nu fac decât să ne facă să nu gândim liber. 
Dacă totuși, după ce ai citit toate astea, încă îți vine greu să te desparți de unele prejudecăți ar trebui să te mai gândeşti. Faptul ca generalizezi întotdeauna spune despre tineacă nu gândești pe atât de liber pe cât crezi.

Articole Similare

0 comentarii